Rena fyndplatsen

En secondhandbutik kan vara en riktig fyndplats där du kan hitta bland annat kläder och skor till ett vrakpris. Dessutom kan det finnas kläder som inte längre går att få tag på i vanliga butiker och visst känns det alltid lite bra att ha på sig något unikt. Jag tycker en secondhandbutik är ett utmärkt alternativ när man vill fylla på sin garderob lite. Det finns många kläder idag som är ganska dyra och som jag känner att jag inte vill lägga de pengarna på även fast jag tycker de är väldigt fina. Har jag tur så kan jag då hitta det plagget i en secondhandbutik och då är det inte längre lika dyrt.

Men att secondhandbutiker finns är ju inte bara bra för oss konsumenter som gillar att fynda, det gör ju faktiskt en nytta för alla oss. Att tillverka kläder betyder att vi tar från jordens resurser och även om vår värld har väldigt många resurser så betyder inte det att vi inte behöver bry oss. Utan jag tycker att vi bör tänka på våra resurser och bidra med lite till ett miljövänligare samhälle. Visst finns det fler grejer man kan göra än att handla i en secondhandbutik, men någonstans måste man tänka att varje god tanke räknas.

Secondhandbutikerna får sina inventarier från donationer. Det innebär att människor donerar föremål som de inte längre vill ha eller behöver. Har man ett överflöd av kläder där hemma som man aldrig använder så tycker jag definitivt att man kan skänka det vidare till en secondhandbutik, låt någon annan få användning att det du inte använder istället för att bara låta det ligga där hemma i garderoben.

Det var allt för mig, solen skiner i Halmstad så nu ska jag gå ut på en liten promenad. Ta hand om er och ha det så bra!