Varför ull?

Vad är det som är så speciellt med ull?

Ull är en unik naturfiber som har en rad fördelar:

Inbyggd klimatkontroll. Ull är en naturlig isolator för att hålla dig varm på vintern och naturligt andande för att hålla dig sval på sommaren. Lämplig för bruk året runt. På vintern tar ull bort fukt från huden för att hålla kroppen varm och torr. Ullens isolerande egenskaper fäller torr luft och värme nära huden. På sommaren hjälper ullens krusiga form att dra överskottsvärme och fukt från huden och gör det lättare att förbli sval.

Naturligt absorberande fiber. Ull har förmågan att absorbera fukt och ändå förbli torr. Textilier av ull kan absorbera upp till 30 % av sin vikt utan att kännas tung eller fuktig.

Ull är slitstarkt. Laboratorium tester har visat att ullfibrer kan motstå rivning och kan böja sig tillbaka av sig själv mer än 20 tusen gånger utan att brista. Det kommer att hålla i åratal.

Brandsäker. Att använda ull är säkrare p.g.a. dess naturliga flamsäkra egenskaper. Vid brand glöder ullen, men fattar inte eld. Ull kan stå emot eld utan någon kemisk behandling.

Avvisar statisk elektricitet, smuts och damm. Textilier av ull samlar inte mycket statisk elektricitet på grund av dess absorberande fibrer. Statisk elektricitet lockar ludd, smuts och damm. Den yttre ytan av ullfiber består av en serie överlappande fjäll, liknande de fjädrar på en fågel, vilket gör det lätt att borsta bort och får fläckar att flyta upp. Förutom det stöter ullfiber bort husdammskvalster.

Förnybar och hållbar.Ull är en förnybar resurs som kan klippas från får årligen.